Innlandssjøene Nisser og Vråvatn er svært fiskerike med bestand av ørret, sik, røye og abbor. Ørreten kan bli over 8 kg, men de fleste som fiskes har en vekt mellom 150 til 600 gram.

 Takket være en storstilt kalking av Nisser er næringsforholdene i vannet blitt vesentlig bedret de siste årene. Ørreten har fin rødfarge i kjøttet og smaker deilig. De store fiskene kommer ofte inn fra dypt vann i midten av september for å forberede gytingen. Den beste fisketida er i juni og august. Midt på sommeren er vannet ofte for varmt slik at fisken søker til større dyp.

Fiskekort

Vrådal Fiskelag er et grunneierlag som selger fiskekort for det meste av Vråvatn, den øvre delen av Nisser og en del fjellvann. Det er i disse vannene tillatt å fiske med oter. Fiskekort selges på turistinformasjonen og på Quality Straand Hotel. I 2016 er prisene som følger: 2 dager Nkr 50,- / 14 dager Nkr 100,- / sesong Nkr 200,-. Barn under 16 år kan fiske uten fiskekort.

Fiske

Powered by eZ Publish™ CMS Open Source Web Content Management. Copyright © 1999-2012 eZ Systems AS (except where otherwise noted). All rights reserved.